Адвокатите на премиера Бойко Борисов представиха в съда документи, за които твърдят, че доказвали 690 000 лв. от БНТ за Елена Йончева. Допълнително те поискаха да бъде призован и разпитан бизнесмен, който да свидетелства, че е давал сериозни суми извън БНТ на Йончева и е получавал рекламно време в телевизията.

72-та документа са от времето 2004 – 2009 г., когато Йончева е направила по-голямата си част от филмите, с които стана известен фронтови репортер.

Пълномощниците на Борисов – адвокатите Марин Марковски и Божидар Терзийски, настояват съдът да установи дали в периода 2005 – 2009 г. настоящата депутатка от БСП е живеела на семейни начала с тогавашния министър-председател Сергей Станишев.

От своя страна адвокат Георги Атанасов, който представлява Йончева, поиска да бъдат разпитани четирима свидетели, които да докажат тежкото състояние на клиентката му, което тя е преживяла след думите на Бойко Борисов. Всички те са журналисти – Къдринка Къдринова, Иван Гарелов, Емил Райнов и Виза Недялкова.

Припомняме, че през март т.г. по време на предизборната кампания Бойко Борисов каза: „Платихме милиони за филмите на Йончева“. След това отказа да коментира подробности, защото били класифицирана информация и представлявали държавна тайна. Твърдението му бе определено като клевета и Йончева заведе дело.

Днес съдебният спор беше задочен за Йончева и Борисов, тъй като в залата се явиха само адвокатите им. Делото ще продължи на 5 декември.