От две седмици инспектори на Агенцията за държавен финансов контрол е в община Каварна. В същото време кметът Нина Ставрева беше на почивка на зимен курорт, където да пробва проходимостта на новия си джип.

Според източници на RNS проверката на АДФИ е по повод изнесените данни в предаването на разследващия журналист Васил Иванов по Канал3. Обект на проверка са договорите за озеленяване и изграждането на декинг на плажа.

Както стана ясно, въпреки наличието на общинско предприятие по озеленяване, включително и оранжерия за отглеждане на цветя, Ставрева е сключила договор с неизвестна добричка фирма, а растенията са купувани от брат й. Същият бе заснет да надзирава и разпорежда общинските работнички, докато сестра му плаща за дейността на външна фирма.

През миналата година община Каварна изгради декинг на плажа, отдаден на концесия на съветника на трагичния депутат от ГЕРБ-Добрич Живко Мартинов, известен повече с прозвището „суджука“. Проверка на RNS установи, че съоръжението няма нищо общо с понятието. За сметка на това накованите дъски струват стотици хиляди лева.

Седмици след разкритията на Васил Иванов за разходването на общински средства, кметът Ставрева се сдоби с нов джип хюндай. Същата марка, но втора употреба си купи и шофьора й, дългогодишен нейн близък. Преди дни с джип BMW X6 се обзаведе и братчето, което вероятно е реализирало печалбата от озеленяването в Каварна, с което по документи нямал нищо общо.

RNS