Депутатът от БСП за България – Атанас Зафиров, отправи гневно питане към евродепутата Ангел Джамбазки по повод нецивилизованото изказване на евродепутата. По-рано патриотът разясни, че БСП били виновни за съществуването на македонска нация и заслужавали разстрел до един.

Ето какво написа в социалната мрежа членът на Изпълнителното бюро на най-голямата опозиционна партия у нас:

атанас зафиров

Специално за поредния озверял овластен в ЕП припомняме – нация е сбор от народ, език и територия в определена държава.

Ако г-н Джамбазки е бил в невръстна възраст, припомняме, че мнозина други си спомнят един от първите „демократични актове“ на президента Жельо Желев, който от името на РБългария призна държавата Македония.

През последните 2 години ГЕРБ и коалиционните партньори от Обединени патриоти, направиха пътека в Македония, за да се „слагат“ на местните власти. То не бяха визити, целувки, прегръдки, приказки като в махлата – на малки, галени имена, цветя, музика и какво ли още не.

В името на неповторимия във Вселената договор за добросъседство, премиерът Бойко Борисов великодушно отсече „Историята е за историците“. И даже се похвали на Владимир Путин, че ще вкара Македония в НАТО и ЕС, за да не гравитира малката държава към Русия.

С нарочен акт, пак от името на РБългария външният министър Екатерина Захариева, призна и македонския език.

Лично Красимир Каракачанов наскоро заяви, че „ние нямаме претенции към името на Македония“. Ангелчо щеше да го знае, ако слушаше поне какво говори партийния му бос.

ангел джамбазки

В заключение ще предположим, че когато помагаш на някоя нация да се развива, а после обвиняваш друг за съществуването й, вероятно в медицината има психиатрична диагноза за това състояние.

А, специално за Джамбазки (на снимката) ще припомним, че модата „все друг ни е виновен“ е патент на ГЕРБ. Те я създадоха и експлоатират ежедневно. Отговорен политик като него може да се потруди малко, за да измисли различно свое амплоа. И да гледа повече телевизия, че е пропуснал много събития, натворени от ГЕРБ и ОП по темата Македония.

RNS