Съд запорира пенсията на старица заради неплатена фактура към мобилен оператор. На възрастната жена е отнет единствения доход – с размер доста под прага на бедността, заради сметка към мобилен оператор, към когото тя никога не е имала договор.

За скандалното безобразие алармира съсед на потърпевшата. Ето и разказа на Иван Георгиев.

„За пореден път съм очарован от „професионализма“ на българските съдии…

Наша съседка (на 84 години) не си е получила пенсията, защото същата и е запорирана от частен съдебен изпълнител. 
Причината – неплатена сметка към мобилен оператор…
Страното е, че леля Мария никога не е имала сключен договор с този мобилен оператор (ползва само станционарен телефон – услугата е на друг доставчик).

Днес прегледах материалите от „делото“ – съдията се е произнесъл в полза на един от монополистите само на базата на една издадена от него фактура; няма приложен договор за предоставяне на мобилни услуги.

По-странното е,че при проверка във фирмения магазин на оператора в масивите от данни няма никаква информация за сключен договор със съседката ни.

Другият идиотизъм са действията на частния съдебен изпълнител, който запорира единствените доходи на пенсионерка, които са и доста под прага на бедността – пенсията е 247 лева.

Запорът успяхме да го отменим, но всеки знае колко нерви ще ни струва отмяната на едно вече влязло в сила съдебно решение…

Сещам се често за Радой Ралин: „Толкова много идиоти, а толкова малко патрони!“

И възкликва: „Защо ли се учудвам?“, но пък е категоричен, че ще предаде случая на националния омбудсман.

RNS