Българи поискаха оставката на Надежда Нейнски – посланик в Турция на РБългария заради безучастното й отношение по казуса с българските граничари, които са призован на съд в южната ни съседка заради стрелба по неин гражданин – бракониер.

Нейнски, която никой не знае по каква причина бе назначена за пръв дипломат в Турция от второто неуспешно и като първото правителство на Бойко Борисов, системно трупа издънки.

Още с влизането си в политиката съпругът й стана приватизатор на цялата база на УБО. Още се носят легенди за непротоколното поведение на Надето като външен министър. Извън него и съвсем отговорно като длъжностно лице, след арестуването на българските медици в Либия, Надка обясни, че „те са леки жени“. Историята показва, че либийците са търсили изкупителна жертва и докато всички държави са изтеглили своите граждани, нашето Наде е разхождало крака по друга работа. Преди месеци – при опита за преврат в Турция, Надка кротко мълча, а накрая съобщи, че била пресирана от външния министър да не говори. През цялото време тя не вдигна телефона си и не помогна на нито един българин, разбирайки длъжността си единствено като „говорител“.

надка и ердоган

 

Припомняме, че Турция изпрати призовка на Михаил, , който през 2008 година при изпълнение на служебния си дълг простреля смъртоносно турски рибар-бракониер. У нас делото беше прекратено преди 7 години. В района на Резово Михаил Цонков и негови колеги от „Гранична полиция” задържат трима бракониери, ловили калкан в наши териториални води. Единият оказва съпротива, ранен е и впоследствие почива. След близо две години съдебните дела бяха прекратени.  Цонков и колегите му Живко Петков и Николай Тошков са призовани в Турция като обвиняеми. Срещу тях са повдигнати четири различни обвинения. Нейнски, на която отдавна беше лепнато прозвещето „Хубавото Наде“, а не „умното“ – например, продължава упорито линията си на институционална ненамеса, съчетана с личен егоизъм.

надка

Някой знае ли каква точно държавна работа изпълнява Нейнски в Турция, заради която ползва имунитет, пълно отглеждане от нас – данъкоплатците и заплата във валута? Кога тя през живота си е била полезна на народа си! Защо никой не й потърси отговорност за българските медици в Либия?

Тези въпроси риторично са зададени в социалната мрежа и са получил хиляди еднозначни отговори – ОСТАВКА!

RNS