Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков ще съди Националната агенция по приходите. Той иска агенцията да му възстанови парите, които е похарчил, за да вади документи, с които да доказва, че няма разминаване между приходите и разходите му. „Мой източник твърди, че мобилен екип на НАП ме е видял. Този мобилен екип така се е развълнувал, че „някакъв смотан доктор“ може да кара „скъпа кола“ от 1998 г., че решили да ме проверят. Тази проверка ме вкара в разходи, които нямам нужда да правя“, обясни д-р Ненков. Проверката не намира нищо нередно и в протокол е записано, че доходите и приходите съвпадат.

„Моят адвокат твърди, че такова дело досега не е водено. Има риск то да бъде загубено, има риск аз да вляза в още разходи, но си заслужава, защото това е правилният път“, подчерта той.

RNS припомня, че Ненков беше зам.-министър на здравеопазването при служебното правителство на Марин Райков, а при втория служебен кабинет, назначен от Росен Плевнелиев, той се уреди с министерско място. В момента работи като анестезиолог във ВМА и води хумористично предаване в Дарик радио.