„Къра е шпионин на добричко ченге. Въпросът е какво толкова е донасял, че рискуваха живота на отвлечената Виктория.“

Това пише в имейл до RNS неизвестен.

Според автора заради „чадъросването“ на наркопласьора не е търсено момичето в дома му. Пожелалият анонимност твърди, че в схемата е замесен Вл. Г. по прякор Клечката, а над тях е стоял високопоставен полицейски служител – Кр. М. В крими средите последният бил назоваван „Инспектор Наго-диго“. Прозвището си дължал на уменията да „напасва хора и доказателства“. Именно на този си „талант“ въпросният дължал шеметната си кариера по време на директора на ОД МВР-Добрич, Стефан Йончев. Последният „израстил“ „Инспектор Наго-диго“ от домакин в РПУ-Албена, в пръв криминалист в Добрич. Колегите му знаят, че той получава сериозни възнаграждения за извънреден труд.“, пише в писмото.

Публикуваме твърдения заради напълно неадекватното поведение на добричката криминална полиция във връзка с издирването на 18-годишната Виктория. Момичето остана непотърсено близо месец, въпреки, че майка й лично е сигнализирала за отсъствието й в полицията. Жената е предоставила пълни данни за „приятеля“ на Виктория с телефон и адрес.

Виктория беше намерена случайно при претърсване за наркотици в дома на Мирослав Дяков, известен с прозвището Къра. Тя беше настанена незабавно за лечение с опасност за живота. Установено бе, че през дните, в които е била пленена в дома на Къро, тя е била пребивана, дрогирана и изнасилвана.

Неколкократните опити на съседи да повикат полиция заради случващото се в комшийския апартамент са били напълно игнорирани.

Къра реално е рецидивист и с висящи прокурорски производства, но е на свобода.

Случайното намиране на момичето беше представено от окръжния прокурор Пламен Николов като героизъм. Представителят на МВР пък твърдеше, че полицията нямала повод близо месец да провери дали в жилището на Къра е отвлечената Виктория.

Така и не стана ясно кога и по какъв начин Виктория е обявявяна за издирване, какво реално е предприето по него и защо окръжният прокурор, на когото по закон се докладва всеки подобен случай, не е реагирал адекватно при видимо безхаберното поведение на полицията.

Повече от интересно е дали информацията за „чадърсване“, заплашващо живота на човек, отговаря на истината. Добре би било да се установи и дали същият „Инспектор Наго-диго“ не изпълнява поръчки на прокурори в Добрич, включително и касаещи преки техни родственици.

СНИМКА desant.net
RNS