„НАЙ-МАСОВОТО ПРАВЕНЕ НА ПИЦА МАРГАРИТА“ на открито, което ще се състои във Варна на 15 декември 2018 г. /събота/ от 13 часа, пред Фестивален и конгресен център – Варна.

Събитието е част от програмата на Коледното издание на „Улицата на готвачите“, но основната му цел е благотворителна.

Организира го Шеф Анатоли Колев, член на Световната пица асоциация, почтен член на Руската пица федерация и член на Британския кулинарен институт.

Шеф Колев и четиримата му помощници-специалисти – Благовест Панайотов, Димитър Петров, Тодор Ганчев – от Варна, и Иван Боянин от Бургас, ще покажат на участниците как да правят вкусна пица у дома лесно и като истински професионалисти.

Пиците ще се правят със специалното италианско брашно “Le 5 stagioni“ и истинска моцарела, а трите най-автентично изглеждащи пици ще получат награди – ваучери от ресторант „Стария Чинар“.

Първите 50 участници, записали се предварително в страницата на събитието във Фейсбук, ще получат подаръци.

„След като ме поканиха да участвам в „Улицата на готвачите“, реших да направя нещо различно. Исках да включа гостите в самото събитие и то да е с благотворителна кауза“, споделя шеф Анатоли Колев.

Всички приходи от таксата за участие ще бъдат дарени под формата на продукти на нуждаещи се хора от Духовно-просветен Център „Св. Архангел Михаил“ във Варна.

От 2012 г. насам, всяка събота, доброволци осигуряват топъл обяд за около 200 бедни хора, а на Коледа им се предоставят пакети с храна и дрехи. Това става единствено чрез даренията на варненци.

Идеята на шеф Колев е да научи по достъпен начин повече деца, родители, млади и стари варненци, как се меси тесто, какво е необходимо при приготвянето, как се избират отделните продукти и колко се пече една истинска пица, за да е вкусна. Така се създава възможност чрез игра и учене, различните поколения да прекарват повече време заедно приятно.

Организаторите се надяват участниците в събитието да пренесат наученото в къщи, като това се превърне в сплотяваща семейна традиция.

Шеф Колев е убеден, че Коледа е за споделяне и благотворителността стопля и тези, които даряват и онези, които получават.

rns