Божидар Димитров: Говорителката на руското МВнР е една пикла, без цици даже

Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова (на снимката) е една пикла, да ме извинявате. Тя даже няма цици. Няма хубави цици, което е типично за рускините. Защо са я избрали нея? Тя не е говорител на Путин! Нито е говорител на културното министерство. За това е нормално да твърди, че евреите са спасени от червената армия“.

Това заяви проф. Божидар Димитров в 8,30 ч. тази сутрин в студиото на Нова тв. Коментарът е по повод твърдението на Захарова, че Червената армия е спасила българските евреи. Това бе изречено от нея на брифинг миналата седмица.

мария

„Тази теза, че съветската армия е спасила всичко, е мантра на съветското разузнаване. Понеже съветската армия е унищожила 10% от вермахта, следователно Европа дължи демокрацията си на СССР, респективно на Русия. Това е написано на говорителката от едни младоци, които нямат елементарна представа. Тя направи гаф. Мацката направи гаф и сигурно са я наказали“, категоричен бе професорът.

Той сподели, че ако подобна теза се издигне от културното министерство на Русия, където имало един специалист, щял да се притесни. В случая говореното на Захариева нямало никакво значение.

RNS