Бойко Борисов: Българите като цяло не работят, за това са бедни! Който и да управлява страната, все ще е същото!

„Българите не работят като германците, те като цяло не работят и трябва постоянно да бъдат карани да го правят. Българските предприемачи са затруднени от качеството на рабтната ръка и това е причината България да е в това положение. Който и друг да управлява страната, няма да има по-добри резултати…“

Това е твърдението на премиера Бойко Борисов, с което оправдал пред германския канцлер Ангела Меркел липсата на напредък в борбата с корупция и лошия стандарт на живот у нас, въпреки милионите, които държавата получава от ЕС, твърди informiran.net.

До обяснението се стигнало, след като Меркел потърсила отговорност от лидерите на европейските държави, управлявани от десни партии, членове на ЕНП. Отчетени били фактите, че:

  • Обединеното Кралство е в процес на отделяне от ЕС
  • В Испания беше направен референдум за независимост на автономната област Каталуня
  • Германският парламент не успява да стигне до единодушие за изходите от спрялата немска икономика и не може да състави правителство.
  • Кризата в отношенията между ЕС и Русия навредиха много на износа на Полша и сега полското правителство опитва да изкарва антикомунистическата карта за задържане във властта.
  • Въпреки всичките пари, които усвоява България по еврофондовете, държавата не успява да реализира реално развитие на икономиката заради високите нива на корупция. Също така бюджетният дефицит повишава задлъжнялостта на правителството.

В същото време лидерът на втората по големина партия в ЕС, ПЕС – Сергей Станишев, контрирал с успехите на държавите, управлявани от леви партии: Румъния реализира много по-високи темпове на икономиката от съседна България. Италия вече излиза от кризата, в която я беше докарало правителството на Берлускони. Португалия дава работа на испански работници, а Швеция редовно е на лидерска позиция в света по стандарт на живот.

Припомняме, че извън доказаната липса на успех в борбата с корупцията в България през последните 10 г., от които ГЕРБ управлява, липсата на работна ръка е следствие от алчността на родния работодател. За разлика от него европейският плаща в пъти по-справедливо труда на работниците си, заради което милиони българи предпочитат да работят извън границите на Родината си.

RNS