Обръщам се към опонентите ми да провявят държавничество след случая в „Росенец“. В Босна и Херцеговина от една сватба тръгна войната. Етническият мир е много важен.

Това каза на пресконференция премиерът Бойко Борисов.

И още:

Вчера прочетох в един сайт: „Президентът скочи на Доган и Пеевски и прокуратурата влезе в Президентството“. Какво общо има едното с другото.

Събитието вчера е изцяло инициирано от президента. Някой, ако си мисли, че това е спонтанна реакция, много се лъже.

Ние сме управляващи, а се държима като опозиция. Те имат много добра организация. Още днес, ако не се направи публичен дебат за корона вируса, пускам дискотеките. Защо аз да нося отговорност.

В момента ни трябва абсолютен консенсус. Предстоят много тежки години.

Много от лидерите на вчерашните протести са били в сараите. Много от ДПС са били в Президентството. Аз не съм бил в сараите на Доган. Тогава за първите охраната на Доган не е била лоша за тях.

От това, което виждам се търси гражданско и етническо неподчинение. И в София, и в „Росенец“. Дал съм указания на МВР.

Готов съм да простя за думите, за всичко. Това не е обединител (за Румен Радев – бел. ред.). Нито веднъж не съм започнал. Аз само отговарям. Всичко това е един гаден сценарий, който да покаже колко гадни са охраните на ДПС и да ми го припишат на мен. Лично Радев назначава в НСО. Има ли оставки, уволниха ли ги? Вие, журналистите, като се случи нещо при мен, започвате на секундата да ме питате уволнихте ли го. Защо има два аршина?

Начало