Бойко Борисов: Няма по-подготвен за премиер от мен в ГЕРБ

Няма по-подготвен за премиер на ГЕРБ от мен, когато се уморя ще дам път на другите, коментира министър-председателят в оставка Бойко Борисов. Той бе разпитан в Следствието във връзка с делото за ваксините.

Борисов бе напълно спокоен и отбеляза, че няма нищо лошо в това да се правят проверки. По думите му това трябва да става винаги, когато има съмнение.

По време на разпита той е обяснил каква е процедура при взимане на решение „на подпис“. Това се е наложило, тъй като решението за ваксините е взето неприсъствено от министрите.

„Чл. 7 и чл. 9 съм обяснил как се внася акт на подпис, поради това, че ситуацията беше такава, че бързо трябваше да се реагира с ваксините. Обяснил съм защо решението е на подпис и какво сме целели с всичките финансови и икономически обосновки. Точно и ясно. Ако не бяхме дошли тук, щяхте да питате защо не са ни викали. Всички говорим за проверки и разследвания на всички. След като в пространството се говори за тези ваксини толкова много, трябва да обясним защо сме взели това решение“, посочи Борисов пред журналистите.

По думите му „ще дойде време трудно да се намират министри и премиери“.

Министър-председателят в оставка престоя около 15 минути в Следствието, като заедно с него и Томислав Дончев бе при прокурорите в столичното следствие.

Премиерът в оставка още веднъж повтори тезата си, че ГЕРБ не биха подкрепили правителство в рамките на това НС, въпреки желанието на Патриотите да реализират мандат от президента с тази цел.

„Преди две години бяхме в подобна ситуация – никой не искаше да управлява след кабинета на Орешарски“, каза още той.