Депутатите на управляващото мнозинство гласуваха за времето на извънредното положение да не получават трудови възнаграждения. Без заплати остават и членовете на правителството. Мярката е в сила от 1 април до отмяната на мярката, наложена заради пандемията.

Предложението бе направено от зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов. Искането било лично на премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че преди часове народните представители на управляващото мнозинство си гласуваха по-високи с 375 лв. заплати, като основната им ставаше малко над 4 200 лв.

Мярката е повече от популизъм, след като преди часове си гласуваха нови по-високи заплати. Лично председателят на НС – Цвета Караянчева, напоително обясни, че не може в условията на криза да не се увеличават заплатите, след като по право на всяко тримесечие си актуализират към по-високи трудовите възнаграждения.

Не е ясно как тази популистка мярка ще промени ежедневието на българите,които буквално се задъхват да плащат сметки и кредити, докато им е забранено да работят, а всички „антикризисни мерки“ и „компенсации“, към момента си остават само на хартия.

За пореден път стана ясно, че в парламентарната република, управлява не волята на народа чрез излъчените от него народни представители, а премиерът Бойко Борисов. При това – повече от хаотично!