Градската организация на БСП-Варна, подготвя Декларация, в която категорично заявяваме, че подкрепяме политиката на легитимното ръководство на партията.

Това заяви за RNS шефът на морската структура Борислав Гуцанов.

„Вчера имахме конференция по икономическите въпроси с участието и на синдикатите в града. Залата във Фестивалния и конгресен център беше пълна. Получи се много добра дискусия. Част от предложенията по темите за туризма и образованието са изключително ценни. По някои от тях веднага може да се започне работа за реализацията им.

„След форума проведохме сбирка на градското ръководство на БСП. На него остро бяха осъдени действията на партийни членове, които непрекъснато сеят раздор и са в опозиция. Вероятно защото дълги години са били на определени места, а сега вече не са. Всички единодушно се дистанцирахме от поведението им и подкрепихме сегашното ръководство на партията. През последните месеци участвахме в два избора – за президент и Парламент. Самият факт, че и в двата имахме безспорен успех – увеличихме депутатите си повече от два пъти, означава, че линията на това ръководство на БСП е правилна.“, сподели Гуцанов.

Според него е въпрос на часове Декларацията да бъде изготвена и разпространена днес.

Припомняме, че в събота на Пленум на БСП част от столетницата афишираха несъгласието си с политиката на Корнелия Нинова и се опитаха да оспорят предложението й за свикване на предсрочен Конгрес. Според Нинова това са хора, които задкулисно правят опити да договорят коалиция между БСП и ГЕРБ, подчинена единствено на лични интереси и пари.

RNS