Скандалният Борислав Гуцанов – председател на градската структура на БСП, е проспал честванията на Бузлуджа. Освободен от присъствието на любимата си, той е останал в хотела в Трявна. Историята премълчава за сега с кого е споделил миговете, в които е трябвало да приветства многохилядното червено множество от трибуната на върха.

Липсата на Гуцанов е очевидна. При всички партийни сбирки той пълзи залепен, възможно най-близо до Корнелия Нинова, за да покаже „лоялност и да влезе случайно в обектива на камерата“. Факт е, че на нито една снимка от събота „медузата“ не присъства.

Фактът е отбелязан с не добър знак и от ръководството на червените.

RNS установи, че от всички районни председатели на столетницата в морската столица също са бойкотирали забележителното мероприятие. Изключение правела само Десислав Калоянова – шеф на структурата във Владиславово.

Заради ежегодния поход „По пътя на Пилигримите“, липсвала и близката до Гуцанов Светла Такева. Вероятно именно докато тя крачи по най-древния християнски маршрут в Европа, поел свободно глътка въздух, Гуцанов се е отдал на извън партийни занимания.

Очевидци свидетелстват, че чисто новия джип на Гуцанов останал пред хотела в Трявна, но собственикът му не е успял да мобилизира тяло и дух, за да стигне до най-значимото БСП-събитие в годината. Дали немощта е плод на прекаляване с алкохол или с други телесни наслади, тепърва предстои да изясним.

След години действия, Гуцанов остава известен с изключителния си принос към съсипването на имиджа и позициите на БСП във Варна. Същото рефлектира с отрицателен знак и в национален мащаб.

Специално за Гуцанов припомняме, че максимата му: „Няма лоша реклама“, се споделя само от хора, които няма с какво положително да се похвалят или да бъдат упоменати.

RNS