В типичния си незрял управленски стил – „иди ми – дойди ми“, премиерът Бойко Борисов е върнал на работа социалния министър Бисер Петков. Министерската оставка беше приета вчера. Искал само тази тема с протестиращите майки на деца с увреждания да му се махне от главата. Бойко Борисов съзря заговор срещу правителството си, защото част от майките „изпълнявали точно тази задача“.

Припомняме, че вчера в 4 големи града на страната бяха позиционирани палаткови лагери на майки и деца с увреждания. Те са продължение на кампанията „Системата ги/ни убива“.

„Казах сутринта на Бисер Петков (бел. ред. – социалният министър Бисер Петков) да отива на работа“. Така премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията с оставката на министъра на труда и социалната политика пред журналисти, цитиран от actualno.com.

„Да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата“, добави той.

„Вчера водихме едно дълго съвещания със социалния министър (Бисер Петков), с финансовия министър (Владислав Горанов), със здравния министър (Кирил Ананиев). Зададох им елеменатарен въпрос – как има недоволство и всеки ден с един повече палаткови лагери що се отнася до децата и хората с увреждания, след като през тази година са отделени 80 млн. лева повече?

Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими по 300 млн. лева повече на година – каза „аз не мога да се оправям“.

В същото време г-жа Манолова казва, че проектозаконът не изисква повече пари (бел. ред. – Законът за личната помощ, за който Манолова каза, че не трябва да се приемат законови текстове, които не могат да се реализират заради липса на пари).

Затова сутринта, преди да излетя, казах на министър Петков да отива на работа и да си продължава дейността“, заяви премиерът от Измир.

И добави: „Седмици наред стоели тези лагери и се увеличавали и никой не казал, че този министър ще им реши проблемите. Искам да видя сега от къде идва тази задача към тях (мйките- бел. ред.). Оставям министъра, за да стане ясно ще продължат ли тези лагери да стоят“, привидя се конспирация на премиера.

RNS