Светослав Пасев, известен с прозвището Калника, остава в ареста по обвинение за притежание на наркотици и съпричастност към палежите на коли и сгради в Добрич, научи ексклузивно rns. Добричлията не е обжалвал ареста си, тъй като има неизлежан срок по предходна присъда за ръководене на въоръжена организирана група, занимаваща се с наркотици, рекет и палежи.

Припомняме, че рецидивистът беше задържан за 4 януари. Преди него белезниците щракнаха на двама добричлии, уличени като преки извършители. След повдигане на обвинения за дрогата и участие в 4 палежа, той е настанен в ареста с постоянна мярка за процесуална принуда „задържане под стража“. Изяснява се и каква е свързаността му с огнената вендета срещу свидетели по „суджукгейт“, при която изгоряха колите на двама от тях.

Според източници от разследването Калника е бил ангажиран с намиране на извършители на палежите и предаване на малка част от сумата, която поръчителите са платили за наказателните акции.

Станислав Пасев е първи братовчед на областния управител на Варна – Стоян Пасев и роднина на бившия депутат от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов. Последният придоби печална известност с аферата „суджукгейт“ заради 4 тона суджук, с които рекетирал местен производител, уж за премиера. Мартинов има 5 обвинения и е обект на Специализирана прокуратура.

СНИМКАТА на rns е илюстративна
rns