Срещу Люцкан Малджиев е започнато бързо полицейско производство по две обвинения – за увреждане и за хулиганство, съобщиха от Районна прокуратура Добрич.

На добричлията е определена и постоянна мярка за процесуална принуда – парична гаранция, чийто размер той може да обжалва, допълниха от държавното обвининие.

От там припомниха, че бързите полицейски производства по закон приключват в рамките на седем дни. В случай, че казусът се окаже по-сложен, бързото полицейско производство може да бъде преобразувано за разглеждане по общия ред.

Както вече съобщиха от ОД МВР-Добрич, трима криминално проявени бяха задържани в полицията до 24 часа, след като са предизвикали пътен инцидент и единият строшил стъкло на порше.

Тримата познайници на полицията са Люцкан Малджиев, Иван Казака и Виктор.

Според прессъобщението на ОД МВР-Добрич: „На 4 май, около 12:30 часа е получено съобщение за възникнал пътен инцидент, по бул. „25-ти Септември” в град Добрич посока град Варна. На място е установено, че лек автомобил „Порше” е бил засечен от друг автомобил. При слизането, единият от пътниците в автомобила нанася удар с твърд предмет по предно дясно стъкло на лек автомобил „Порше” и причинява материални щети. От проведените незабавни ОИМ и ПСД от служители на сектор Криминална полиция при Първо РУ МВР Добрич са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявени – мъж на 38-години от с. Стефан Караджа, обл. Добрич и двама мъже на 32-години и 45-години от град Добрич. Работата по случая продължава.“

Според медийна компания „Добруджанска трибуна“ Люцкан Малджиев е нападнал с чук свой съгражданин, свидетелствал за извършени от него престъпления. Деянията са обект на разследване от Специализираната прокуратура. Според неофициална информация Люцкан е бил част от организирана престъпна група. Членовете й манипулирали електромери, срещу заплащане от частни собственици и фирми. В резултат потребителите са плащали много по-ниски сметки за ток. Загубите на електропреносните дружества покриваме всички ние – останалите клиенти на Енерго Про.

Криминално проявеният Люцкан Малджиев и двама „колеги“ – пак са в бюлетина на ОД МВР-Добрич

Криминално проявеният Люцкан Малджиев нашумя последно след обявяването на извънредно положение заради пандемията от коронавирус.

Добричлията дари пици на лекарите в Спешното отделение на МБАЛ-Добрич. Цитиран от медии тогава, той призова съгражданите си да последват примера му.

Дни по-късно дари пица на служители на МВР, които вече бяха разстановени по КПП-та. Даде напоително интервю по този повод.

Наша проверка установи, че пицарията, която Люцкан Малджиев нарича своя, всъщност е на трето лице и документално „дарителят“ няма нищо общо с нея, освен опита да „трупа имидж на неин гръб“.

(ВИДЕО)Добрички медии лъжат! Правят пиар на криминално проявен на гърба на полицаи!

Илюстрация Регионална телевизия Добрич