„Всички усилия за изграждането на оградата през последните 2 г. са минали през моя кабинет. Факт е, че това съоръжение работи в неговата цялост и резултатът от него дава резултат, видим в цяла Европа“.

Това току-що излъга в ефира на Нова тв бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова, която вече е началник на кабинета на Бойко Борисов.

Припомняме, че близо 4 години се строи ограда по българо-турската граница, дълга по-малко от 120 км, защото останалата част минава през реки. Отделно имаме 500 км граница с Гърция, за която няма и дума, въпреки, че оттам е основния мигрантски поток. За оградата на турската граница бяха изразходвани колосални суми, а крайният резултат е далеч от получения в Турция и Унгария, например. Сама по себе си ТЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЗАВЪРШЕНА И НЯМА КАК ДА РАБОТИ В СВОЯТА ЦЯЛОСТ, както твърди експертката по МВР Бъчварова.

Междувременно тя изрази силно недоволство от Президента по повод коментарите му за назначаването на екс-главния секретар на МВР Георги Костов за началник на Митницата.

„Опасявам се, че той говори повече като военен пилот, а не като Президент!“, заяви Бъчварова.

RNS