„Гоним си туристите с алкохола, наркотиците и масовата анархия. Взимаме едва 500 евро от турист, а румънците над 700. Всичко е поправимо и това се опитваме да направим с екипа ми.“

Това заяви в студиото на Нова тв вицепремиерът Валери Симеонов. Той е категоричен, че: „Протестите вчера са организирани от нарушителите. Престъпниците против държавата.“

И: „Законът е категоричен – в жилищни и курортни зони шумът е забранен от 23 до 7 ч.“

„Концесиите на плажовете са на Маджо, братя Маргини, Радо Слънцето. С такива концесионери, какъв туризъм да се развива? Тези хора са свикнали само да печелят за себе си. Не е нормално концесията да е за 20 г. Те нямат задължения за инвестиции. Правим ги назначени печеливши.“, коментира възмутен Симеонов.

По неговите думи:

„Оксижен“ има над 20 предупредителни протоколи за шума. Има едни рецидивисти, към които не се прилага мярка, която да постигне ефект. Този бар е на Божо Кравата, някакъв от Пазарджик. Този човек дължи стотици хиляди на държавата. Снощи за четвърти път му бяха прибрани комплект уредби.

Четирите заведения в района на „Какао бийч“ ги чуват от Несебър до Влас. Те тероризират целия залив. Защото собствениците им смятат, че са недосегаеми, имат връзки вероятно във властта и зад тях стои някакъв Радо Слънцето.

Този сезон няма нито един плаж затворен заради замърсяване. Няма нито една масово заболяване.

Гоним си туристите с алкохола, наркотиците и масова анархия. Взимаме едва 500 евро от турист, а румънците над 700. Всичко е поправимо и това се опитваме да направим с екипа ми.

Законодателството е такова, че не позволява довеждане до край на самото нарушение. Заведението не може да бъде затворено за шум. Защото когато ги затворят както има 89 в Бургаско и само 9 реални, защото Бургаския административен съд мигновено ги отхвърля. Даже преди инспекторите да са отнесли на хартиен носител акта за затварянията.

Над 100 екипа си вършат работата по Черноморието, те са съвестни, не спят, докато ние спим. Тези хора извършват проверки и благодарение на тях има над 100 милиона приходи в сравнение с миналото лято. Във всички тези години проверяващите не са имали подкрепата на правителството и управляващите. За това отидох, за да докажа, че правителството и общината са на едно мнение и никой не може да им противостои.

Време е да се спре с твърдението, че нашите курорти са за купони, не за почивка. Според Националния осигурителен институт през 2016 г. чужденците на възраст от 15 и 24 г. представляват едва 5,6%. Към тях да добавим още няколко процента българи. На какво основание да обясним на останалите над 90% хора, че няма да почиват, защото тези искат да купонясват. Българските курорти не са място за купон. Те са място за почивка.“

RNS