Вицепремиерът Валери Симеонов размаха пръст и отвори фронт за битка с   битпазарите, шума и алкохолните турове по Черноморието.  Сега ще видите кон боб яде ли, изцепи се „патриотът“. Той предупреди, че ще изкорени порочните практики, влияещи лошо на българския туризъм. „Всички тези гердани за 2 лева и джапанки за 5 лева нямат място в курортите ни. Това унищожава туризма ни и рефлектира върху онези, които са инвестирали сериозно, за да предложат качествен туристически продукт“ , обяви Симеонов.

„Ще променим Закона за устройство на територията, за да може в националните селищни образувания, както са формулирани курортите, да бъдат разрешени само преместваеми обекти за водноспасителни дейности. Ако това се изпълни ще е революционно, защото се очаква да изкара от плажните ивици всички кръчми, каравани и битпазари, които скриват морската гледка, и са променили до неузнаваемост визията на водещи курорти“, обеща вицепремиерът.

Той предпреди всички работещи заведения, че ако вдигат шум след 24 часа ще бъдат подложени на доста сериозни санкции, включително и затваряне на обектите. „Намерили сме начин да го направим! Това е ангажимент, който поемаме съвсем отговорно”, заплаши Симеонов.

Сред другите важни задачи е облекчаването на визовия режим за руски граждани. Вече са проведени разговори в тази насока и това може да се случи, категоричен е той.

RNS