Варна осъмна с нови плакати – наркодилъри и ченгета, които ги покровителстват! Полицията – без коментар!

Нови плакати, този път с наркодилъри и свързаните с тях служители на МВР, са разлепени през нощта във Варна, съобщава електронния сайт Афера. На публикуваните снимки на плакатите се вижда допълнено издание на сочени за свързани с наркоразпространението във Варна, за които вчера писахме, че са на спирка „Акациите“ и имената по йерархия на началници и оперативни работници в ОД МВР – Варна.

Пресаташето на ОД МВР – Варна, Ивана Милева, която цял ден не може да обработи бюлетина за предното денонощие и го праща в 16 часа, а не в 8 ч. както прави бургаската й колега, изобщо не отговори на повикването на RNS. Държавната служителка, която ползва платен от нас телефон, очевидно не смята, че й е даден за връзка с журналистите и обществото. Това по прицип не е проблем, защото улисана в работа с началника на пункта за регистрация на автомобили, на всяко повикване тя традиционно отговаря:“Позицията на ОД МВР-Варна, е че няма да коментира!“.

дилъри

 

 

 

Запитан за реакция по случая директорът на областната дирекция на МВР комисар Даниел Пашов обясни, че веднага, след като се запознае с казуса ще го коментира.

 

Междувременно след първия материал на RNS:

Плакат със снимки на сочени за наркодилъри на спирка във Варна

В редакцията на варненски медии се получи писмо, в което пише:

„Майка на 48г. съм от град Варна. Синът ми е наркозависим и правя всичко по силите си да му помогна да се избави от тази зависимост. Имам 2 приятелки майки, чиито деца споделят същата съдба като тази на моя син. От доста време търсим начини да потърсим сметката, на тези, които продават този боклук на децата ни, но изглежда някой по-запознат от нас се е постарал тези тъмни личности да бъдат изложени на публично място. Всички ние, борещи се за светлото бъдеще на децата ни, бихме искали колкото може повече медии да отразят това събитие и сме склонни да си платим, колкото е нужно. Надявам се проявите разбиране и бъдете съпричастни с нас, тъй като сме сигурни, че не сме единствените, чиито деца са зависими.“

Очаквайте евентуалната позиция на МВР по случая с плакатите, в които се твърди, че лица, свързани с наркоразпространението във Варна, са агенти на МВР и по тази причина безнаказано въртят престъпния си бизнес. Два дни преди изборите за президент, укорът, че МВР – която е функция на управляващата партия, не си върши работата е повече от неприятен за ГЕРБ и двойката им кандидат-президент и вицепрезидент.

RNS