Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство срещу Теодор Николов и го арестува за закана с убийство спрямо министър-председателя Бойко Борисов.

Извършено е претърсване в дома му и е разпитана приятелката му, която е разказала, че тя е заснела клипа със заканата.

Реакцията на държавното обвинение идва след като Теодор Николов публикува своя снимка във фейсбук, на която е с автомат, а под нея написал заплаха за живота на Борисов.

Делото е за извършено престъпление по член 144, ал. 3, във връзка с ал. 2 и по член 325, ал. 2, предл. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Действията по разследването установяват достоверността на показанията къде и от кого са направени клипът и снимката, които са били публикувани във фейсбук на 26 март тази година.

Клипът вече е свален от фейсбук, а профилът на Теодор е блокиран.

Припомняме, че Теодор Николов стана публично известен по време на протестите срещу Кирил Йорданов, довели до оставката на варненския кмет. Тогава той снимаше с камера и публикуваше видеа от общественото недоволство.

Преди време, пред репортер на rns, той твърдеше, че разполага със запис от самозапалването на Пламен Горанов. Същият отказа да предостави записа на медията и на правораздавателните органи, макар, че от него обективно е можело да се види случващото се пред общината във въпросната сутрин и да стане ясно сам ли се е запалил Пламен Горанов или някой му е помогнал.

rns