Варненският депутат от БСП – Иван Димов Иванов, е втори по активност по време на петата сесия на 44-ото Народно събрание. Той е изпреварен само от съпартиеца си Георги Стоилов.

Това сочи сухата статистика от жълтите павета за тази година.

Иван Иванов, който бе единодушно избран за председател на предизборния щаб на столетницата във Варна, спечели симпатиите на милиони при обсъждането на бюджета за 2019 г. с острата си критика към управляващите, че 10 г. само чертаят планове за развитието на Северното Черноморие, а поведението им е повече от неадекватно. Иванов, който за първи път е депутат, на няколко пъти развенча патриотите и Воля през тази година.

В НС от 1 януари до 21 декември 2018 г. са постъпили 440 въпроса и 18 питания.

От ПГ „БСП за България“ са внесли най-много въпроси и питания – 354 въпроса и 15 питания. От ПГ на ПП ГЕРБ са отправили 42 въпроса и две питания, от ПГ „Обединени патриоти“ – 15 въпроса, от ПГ на ДПС – 12 въпроса и едно питане и от ПГ на ПП ВОЛЯ – шест въпроса, информира парламентарният пресцентър.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Стоилов – 41, Иван Димов Иванов е задал 35 въпроси по проблеми на варненци, Николай Цонков – 34, Георги Гьоков – 31, Любомир Бонев – 31, Светла Бъчварова – 23, Надя Клисурска-Жекова – 18, Пенчо Милков – 16, Георги Йорданов – 15, Кристиан Вигенин – 13, Иван Валентинов Иванов – 12.

Членовете на правителството са отговорили на 375 въпроса и 10 питания. На най-много въпроси и питания са отговорили министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – 68, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – 67, министърът на околната среда и водите Нено Димов – 34, министърът на вътрешните работи Младен Маринов – 32, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – 30, вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – 22, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – 19, министърът на културата Боил Банов – 16, министърът на финансите Владислав Горанов – 15, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – 13, министърът на икономиката Емил Караниколов – 13, сочи справката, подготвена от парламентарния пресцентър и дирекцията „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на НС.

rns