Варненци, които сигнализираха RNS, че улицата им системно се чакълира и от 15 г. не се полага асфалт, излизат на протест утре. Днес те уведомиха, че в понеделник от 19 ч. ще стоят на пешеходната пътека на кръстовището на ул. „Евлоги Георгиев“, бул. „Христо Смирненски“ и ул. „Букет“, като демонстрация заради неадекватните действия на Община Варна и ВИК – Варна.

Ето отвореното писмо, изпратено до медиите:

„“До сега от Общинската администрация няма никакви действия. Чакат първия голям дъжд и да изпратят фирма, на която да платят отново за да си приберат чакъла.

ТОВА НИЕ НЯМА ДА ГО ТЪРПИМ, защото това ще се случи за трети път през последните три години.

Нашата улица се явява средство за източване на общински пари.

През последните 15 години ние живущите на тази улица бяхме принудени от бездействието на Община Варна сами да финансираме изграждането на водопровод и канализация /по принцип задължение на Общината/. Към настоящия момент тези съоръжения са изградени върху общинска публична собственост и функционират. За тях има издадени Строителни разрешения.

Затова изготвихме писмо с подписка, с която Ние ги даряваме на Община Варна и тя трябва да ги възложи за стопанисване на ВИК – Варна, който е единственият по закон воден оператор. За да може всеки от нас да си разкрие индивидуална партида.

От

ВиК – Варна заявяват, че за тях е по лесно да сме на един водомер цялата улица,

но ако е така предлагаме от ВиК – Варна да сложат по един водомер на всеки квартал /един за кв. „Чайка“, един за кв. „Левски“ и т.н./ и да отчитат по тях, ТАКА ЩЕ ИМ СТАНЕ ОЩЕ ПО ЛЕСНО“.

RNS