Веселин Марешки: Оставката на Иво Христов е неизбежна! БСП да се разграничат от него!

„Неизбежна е оставката на Иво Христов. Във всяка европейска държава той много отдавна щеше да е вън от Парламента. Надяваме се БСП бързо да се разграничат от него и да го изключат от парламентарната си група.“

Това заяви зам.-председателят на 44-ото НС Веселин Марешки. Той изброи:

„2,2 млн. български пенсионери са със средна пенсия 334 лв. Те със сигурност са повече от 20%, които се определят като нормални. Значи и те са дебили. Така ли ще наречем хората, които са градили толкова, че близо 30 г. демокрация още има какво да се краде?

Децата до 20-годишна възраст  – 1,3 млн. български деца, които ни представят достойно и на чуждестранни форуми, те ли са български дебили?

Преминаваме към българските преподаватели, лекари, пациенти, полицаи, летци, това ли са българските дебили.

По метода на изключването нито една от тези групи не са дебили. Стигнахме до извода, че е единственият дебил е всеки един, който може да си позволи да нарече българския народ дебилен, е завършен дебил.

Неизбежна е оставката на Иво Христов. Във всяка европейска държава той много отдавна щеше да е вън от Парламента. Надяваме се БСП бързо да се разграничат от него и да го изключат от парламентарната си група.“, призова аптекарския бос и декларира: „Ние може да не сме на всеки километър, но на всяко заседание ще Ви напомняме това, което казах днес!“

Припомняме, че Веселин Марешки извади от заседанията на Парламента групата на Воля и с уговорката, че ще се върнат когато проф. Иво Христов напусне Парламента. Решението на лидера на Воля бе непосредствено след напускането на председателското място в 44-ото НС от Димитър Главчев. В същото време депутатът от БСП все още стоял. Решението беше посрещнато с изключителна радост от хората в социалните мрежи. Докато аптекарският бос твърдеше, че българският народ никога няма да прости обидните думи на професора, мнозина българи декларираха, ча Веселин Марешки не е говорителят на народа.

RNS