„Председателят на политическа партия Воля, в част от логореята, която се лее от трибуната, Марешки спомена една откровена неистина. Веднага, след като видя, че искам право на лично обяснение, той избяга от залата. Избяга, защото знае, че аз нямам заведение на плажа! Докато той има къща на плажа! За това избяга! Защото знае, че това, което ще кажа е чиста фактология!“

Това заяви в правото си на лично обяснение депутатът от БСП Иван Иванов. Поводът -твърдението на Веселин Марешки, че на варненския плаж само „политическата върхушка има заведения“. Иванов бил един от нея.

Същото категорично не отговаря на истината.

В петък Марешки беше като обладан от мерак на говори.

Той направи 3 декларации от парламентарната група на Воля. По правилник това не е разрешено. В същия ден всяко трето-четвърто изказване беше на неуморния говорител. С това аптекарския бос досади буквално и на децата.

Марешки беше силно възбуден от неуспешния вот на недоверие.

Именно с подкрепата на Воля правителството оцеля и този път. Гласуването на Воля в полза на ГЕРБ-3 беше повече от смешно. Часове по-рано от пресцентъра на партията бяха разпратени по няколко писма с еднакъв текст. Декларираше се, че: „Воля няма да участва в цирка с вота“.

По-късно в кулоарите на НС Иванов заслужено остро и с ехидността на интелигентен човек, коментира за зрителите на Патарински LIVE част от житието на Марешки. В НС и извън жълтите павета.

Той беше категоричен, че ако продължава да митологизира приноса си към запълване на една улична дупка, която прерасна в 70, а после в хиляди, сам ще си създаде прозвището Веско Дупката.

Иванов подчерта, че Марешки е известен с липсата си на обективна информация и с това, че е говорител на нездрави интереси. При него на първо място била интригата.

„Изживява се като голям играч. Като голям шахматист. Играе, връща ходове и винаги побеждава … подчинените си!“, през смях коментира депутатът от БСП.

веселин марешки, дупка

Още преди Иванов да направи това предположение, народният гений го илюстрира нагледно и разпространи в социалните медии.

Припомняме, че в последните дни Марешки не спря да се бие в гърдите, че е асфалтирал дупка на варненска улица. Опитите му за лична война с варненската ГЕРБ-управа, докато играе по свирката на националното ръководство на ГЕРБ, твърдейки, че е подсъдим, но независим , са повече от нелепи!

ВИДЕО Патарински LIVE
RNS