Точно в 0 часа на 14 февруари започва продажбата на билетите за рок събитието на годината в България – „Варна мега рок“. Това е уникален подарък за св. Валентин – пропуск за още по-уникално 48-часов музикален маратон на варненския централен плаж. Само до 28 февруари могат да се закупят билети за двудневните концерти на цени от 70 лв., съобщи организаторът Цонко Цонев – Кметъла.

Билетите могат да се закупят от офисите на Eventim и онлайн през eticketsmall.com. След 1 март цените за уникалното музикално събитие, чийто домакин е морската столица Варна, ще струват 90 лв., а в последните дни – 120 лв.

„Смятаме, че събитието ще промени доста нещата във Варна от страна на рок общността в България и цяла Европа. На 19 август, единствено в Източна Европа, във Варна ще бъдат Nightwish. Няма Румъния, няма Турция, няма Гърция, хващаме целия сектор, целия Балкански полуостров, единствено във Варна. Радвам се, че кметът на Варна – Иван Портних, реагира много бързо и адекватно.

Glenn Hughes ще пее на 18 август, 90 минути само Deep Purple.

Допълнително ще съобщим кои са другите групи, сред които и български.

Ще има голям интерес и от чужденците за това събитие.

Радвам се, че имам твърдата и сериозна подкрепа на Община Варна. Прецедент е това, което се случва за Източна Европа, аз поне не помня такава група да е идвала тук.“, заяви Кметъла.

Цонко Цонев превърна провинциалната Каварна в истинска рок столица на България. През годините, в които той беше кмет на малкото градче, в него гостуваха плеяда от звезди на тежката музика и славата на рок-феста обиколи планетата.

RNS