„Винаги обмислям внимателно какво казвам, а в конкретния случай думите ми били изключително премерени и точни. Даже съм спестил доста факти около личността на Владимир Гундяев, както е името на патриарх Кирил. 

Аз не чувствам никаква вина, защото човек, когато казва истината, няма за какво да се извинява!“

Това обясни съпредседателят на „Обединени патриоти“ пред журналисти на гара Буново, където беше отбелязана годишнината от взрива във вагон за майки с деца по време на възродителния процес, цитиран от dnevnik.bg.

Симеонов каза, че вече е обсъдил темата с премиера Бойко Борисов, като предстоят и разговори с другия съпредседател на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров. В отговор на въпрос вицепремиерът каза, че управляващата коалиция може да оцелее и без него, и неговата партия.

Междувременно в Парламента третият съпредседател на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов каза, че Валери Симеонов редовно не съгласува позиции с останалите партии в коалицията. Военният министър все пак уточни, че риск за разпад на патриотичната коалиция не съществува. На същото мнение е и председателят на НС – Цвета Караянчева. През последната година тя е обект на галантни жестове и въздушни целувки от страна на Симеонов. Според звездобройката, прочула се с откривателските си способности по география, Симеонов е по-емоционален, но това не заплашва управляващата коалиция.

Припомняме, че преди дни Валери Симеонов нападна московският и всеросийски патриарх Кирил, че бил трафикант на цигари и второразрядно ченге. Поводът бяха грешно интерпретирани думи на чужденеца за ролята на Русия при освобождението й от османско робство. Думите му предизвикаха скандал в коалицията и на Симеонов беше поставен ултиматум да се извини. Най-настоятелен и до днес е Волен Сидеров, според когото обиждайки водач на православна църква, обиждаш БОГ.

RNS