Добричка медия, която отскоро се раздели на 2 – „Телевизия Добрич“ и „Добрич онлайн“, правят пиар на криминален тип с лъжи и на гърба на редови полицаи. За часове го произведоха в едва ли не „големия благотворител на добричкия народ – същи Робин Худ“. Наглото действие е в условията на извънредно положение, за което въпросните би трябвало да си понесат моралната отговорност.

Вчера т.нар. Телевизия Добрич излъчва репортаж, озаглавен „Доброто е заразно, но са нужни още дарители“.

Във видеото се казва:

„Собственикът на пицария „Италия” в Добрич Люцкан Малджиев разшири инициативата си и след като зарадва с топъл обяд дежурните медици в спешното и инфекциозното отделения на добричката болница в петък, в мразовития понеделник днес изненада полицейските екипи, които работят на контролно-пропускателния пункт за Варна.“

Същото, със запазения „правопис“ – без главни букви и препинателни знаци, е изписано и в електронния сайт на Телевизия Добрич:

тв добрич

Справка с Търговския регистър показва, че фирмата – собственик на „Пицария Италия“ е „Илига“ ЕООД. Неин собственик и управител е Галин Димов Господинов. Същият е собственик на още 6 фирми.

11

Наша проверка установи, че при покупка на пица от „Пицария Италия“ се издава касов бон именно на фирма „Илига“ ЕООД, чийто собственик е Галин Димов Господинов.

Определеният за „собственик на „Пицария Италия“ Люцкан Малджиев – без предпазна маска – с кърпа, ама – маркова, да му тича на шапката, преди дни обяснява пред камерата на Телевизия Добрич:11

„В създалата се ситуация, кризисна ситуация, решихме в знак на солидарност и съпричастност към хората, които най-много работят и се грижат за нашето здраве – медиците на град Добрич, работещи в Инфекциозно отделение и в Спешно отделение …ааааа – най-малкият жест, който можем да направим, е да им изпратим пици, с които да можем, да могат да обядват и да дадем пример на нашите колеги – ресторантьори, който работи на гише, на разнос, в баничарници, да вземат пример от нас, и по този начин те също да покажат благодарността си към хората, които работят денонощно за справяне със ситуацията.“  

11

Разяснението е направено на фона на пицарията. Люцкан Малджиев отново е представен като собственик. Има и кадри от вътрешността на заведението. На фона на фурните се вижда виснал от тавана разклонител, в който е включен друг уред – гледка достойна за вниманието на РЗИ и Инспекцията по труда.

11

От ОДМВР-Добрич, заявиха пред rns, че въпросните пици са били една пица, за която униформените на КПП-то си платили 7 лв.

Заради натоварения трафик и проверките, които се правят, както и заради дисциплината в МВР, която изключва ядене на пица на пост, тестяната кора останала неизядена. Останала на задната седалка и приличала на „подметка“, коментираха от полицията.

Преинтересно е защо т.нар. Телевизия Добрич разгласява лъжи чрез електронната си медия, което по закон е престъпление.

От справката в Търговския регистър е видно, че никъде и под никаква форма не присъства името на Люцкан Малджиев – представен от Телевизия Добрич като собственик на пицарията „със заразното добро“. При това за втори път, след „като зарадвал с топъл обяд“ медици в две отделения на МБАЛ-Добрич.

Без отговор остават въпроси знаят ли служителите на ОД МВР-Добрич, че „собственикът“ – дарител на пици, е с дълъг списък криминалистически регистрации. Че е обект на разследвания, при това за престъпления от изключителен обществен интерес.

Според непотвърдена информация Люцкан Малджиев – син на шефа на силово-рекетьорската групировка „Аполо и Болкан“ – Петър Малджиев, имал амбициите „да изчисти името си“, както и татьовото.

Милите жестове с „топла храна“, която реално представлява една студена пица, може да имат и още по-далечна цел – един ден Люцито да бъде като бате му Живко Мартинов – депутат. Без крайния резултат – отнет депутатски имунитет, днес – подсъдим и с още 4 висящи дела бивш народен представител от ГЕРБ-Добрич.

Кратка справка с публикациите в т.нар. Телевизия Добрич, показват, че медията прилича на „сателит“ на Люцкан Малджиев и баща му Петър. В нея системно се обяснява какви „заразителни добротворци“ са Малдживи, като се премълчава истината за тях. Примерно – криминалистическите им регистрации, разследванията срещу тях, миналото им – изпълнено с търговия на плът.

Същите публикации – „под индиго“ се тиражират с подозрително ниската правописна култура и през „Добрич онлайн“, която отскоро не е едно с „Телевизия Добрич“.

 

1111

https://www.dobrichonline.com/novini/57429/pitsariya-v-dobrich-s-zhest-km-sluzhiteli-v-mnogoprofilnata-bolnitsa-za-aktivno-lechenie

2222

https://www.dobrichonline.com/novini/57485/pitsariya-v-dobrich-otnovo-s-zhest-tozi-pt-km-sluzhiteli-na-mvr

Не е изключено същите да подготвят пиара му за жълтите павета в София – евентуална мечта на Люцкан Малджиев. Действията им не биха били укорими, ако пишеха истината, вместо като сега – да тиражират лъжи.

Да разпространяваш неистини за нечии постъпки, да ги „кръщаваш“ „добрини“, да използваш служителите на реда в държавата като обекти на неслучили се подаяния,  да мамиш читателите си в условията на извънредното положение, и да зовеш другите да използват нечий пример, е термин от пиара, който тепърва прецедентът „Телевизия Добрич“ и „Добрич онлайн“ ще създадат. Преди това публикациите им с лъжите, че „собственикът на Пицария Италия Люцкан Малджиев“ прави нещо, са си само за сметка на техния авторитет пред читателите им.

Междувременно всеки сам може да прецени какво професионално и морално ниво имат изброените в текста.

Калинка Пенчева