Политическа партия ГЕРБ разпространи в ютуб изказване на депутата си Александър Ненков под заглавие: „Няма да дадем властта на комплексирания президент“.

Александър Ненков е от София. Името му нашумя при сформирането на последния парламент, когато стана ясно, че цялата му рода е уредена на повече от прилични местенца. Той е син на шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова и на ексконституционния съдия Румен Ненков. След скандал, че жена му работи в „Булгартрансгаз”, където шеф й е кумът им, който пък бил активист на ГЕРБ, депутатът декларира, че тя ще напусне. Преди дни стана ясно, че новият член на КЕВР ще е Любомир Дреков – бивш кмет на „Лозенец“, съученик на Ненков и негов приятел. Президентът на българската федарация по джудо – Румен Стоилов, е нещатен сътрудник на Ненков по въпросите на регионалното развитие.

След този преглед на роднини и близки по ръководни позиции във властта е нормално депутатът Александър Ненков да не иска промяна на статуквото. Не е нормално обаче, да използва подобни квалификации!

Начало