„Президентът казва: „Сега не е моментът за избори, но ако дойде една нова партия. Тези не могат. Всичките не могат. Обърнете внимание на нюанса. Тези не могат, но новата партия … Вече ще е друго. Колко ще е друго, колкото на Бареков ще е друго. Който и да е! Чакаме я! То и аз искам промяна на Президента, ама чакам да дойде времето, защото сега няма президентски избори. Оставете ги президентите да си мерят рейтингите. Глупости е аз да съм президент. Нечовешка отговорност има над мен и управляващите в момента…“

Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов. Той посети Двореца на културата и спорта, за да подкрепи лично българския национален волейболен отбор, който участва в Световното първенство.

Борисов пожела успех на националите и им припомни, че ги гледат деца, целия народ и те трябва да са за пример.

В разговор с журналистите премиерът изтъкна, че в момента България е домакин на три световни първенства – по гребане, художествена гимнастика и волейбол. Това било възможно заради усилията, които ГЕРБ полагал в изграждане и поддържане на спортната база.

Предвиждаме от 1 януари 10% увеличение на заплатите за обществения сектор. Няма проблеми, дефицитите започват когато дойдат комунистите на власт, разясни министър-председателят.

Той се накара на журналистите, че или не са паметливи, или икономисват истината за това как крадат десните у нас.дат за президент, оставете ги президентите да си мерят рейтингите

RNS