Обединяваме всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат нашите опоненти, каза премиерът и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов, след като подписа споразумение за съвместна работа на евроизборите с партия „Никола Петков“ днес.

Борисов допълни, че БСП все по-зле прикриват целите си за налагане на диктатура и техните брутални действия са станали публично известни. Лидерът на ГЕРБ посочи, че сътрудничество с малки партии, които са силни по места, ще се търси и за местнитe избори.

Лидерът на партия „Никола Петков“ Венцислав Върбанов обяви, че тя ще мобилизира своите структури и ще работи за категорична победа на ГЕРБ на евроизборите.

„Смятам че това е най-балансираната листа и в нея има хора, които ще защитят нашите интереси в Европейския парламент. Надявам се всички останали демократично ориентирани структури, които се колебаят накъде да тръгнат, да подкрепят ГЕРБ“, каза още Върбанов, цитиран от Дневник.

След подписването на споразумението с ПП „Никола Петков“ председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че предстои подписване на споразумение за евроизборите с „Гергьовден“, „Съюзът на репресираните“ и „Български демократичен форум“. ГЕРБ има подписано споразумение за подкрепа на евроизборите със СДС, които дори получиха избираемо място в евролистата, както и с „Обединени земеделци“ на Анастасия Мозер.