Фантастичните възможности на руския свръхзвуков стратегически бомбардировач-ракетен носител Ту-160, изпълниха с възторг китайските медии.

Според агенция Sina, в началото на ноември, по време на планиран полет над Японско море, руският „стратег“ попада на екраните на радарите на американските изтребители. Те правят опит да го доближат.

В този момент Ту-160 променил ъгъла на стреловидните си крила,  включил форсаж и избягал от изтребителите.

Редакторът прави сравнение на двете машини, според които 110-тонтун Ту-160 е в състояние да достигне скорост до 2.1 Mach, докато 13-тонF-35A е само мах 1.8.

В заключение, авторите правят очевидното заключение, че бомбардировач, летящ по-бързо от изтребител, е техническо предимство.

Припомняме, че F-35 е американски изтребител, пето поколение.

Правителството на РБългария наскоро заплати на САЩ далеч по-старите F-16. Премиерът Бойко Борисов пък се похвали, че е успокоил президента на Руската федерация – Владимир Путин, за ученията на НАТО в Черно море, защото „страшните“ изтребители F-16 още не били на въоръжение у нас.

Оставяме на Вас предположенията колко сериозно е възприето „успокоението“ на Борисов от Путин!

Междувременно да благодарим на БОГ, че благодарение на изключителния дефицит откъм владеене на чужди езици у Бойчето, няма починали от смях след неуместната му реплика!

ВИДЕО Аспекты
По материал на topcor.ru