Главата на на Министерството на външните работи на Великобритания Борис Джонсън, вече не вижда смисъл в по-нататъшното демонизиране на Русия. Съобщава  ТАСС.

„Би било глупаво за в бъдеще да се демонизира Русия и да се натиква в ъгъла“ – заяви Джонсън след посещение в Ню Йорк.

В щаб- квартирата на корпорацията на Доналд Тръмп, министърът се срещна със съветници на новия президент, а така също и с високопоставени конгресмени и сенатори.

Въпреки това Борис Джонсън счете за свой дълг да предупреди съветниците на Доналд Тръмп, изказвайки своите опасения относно Русия. Още през 4 декември миналата година, той обеща натискът над Москва да продължи.

Той коментира и доклада на американските спец- служби за „руските хакери“.

„Очевидно е, че това са руснаците“- заяви Джонсън. – Ние изразихме своята гледна точка пред бъдещите администрация и конгрес“.

Обвиненията повдигнати от ЦРУ за „руските хакери“ взломили сървърите на Демократическата партия, не бяха подкрепени от ФБР. Федералното бюро за разследване не поддържа версията, считайки че няма никакви доказателства за кибер-атаки.

%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%b8-%d1%82%d1%80%d1%8a%d0%bc%d0%bf-600x360

Заявленията за вмешателство на Русия в президентските избори нарече смехотворни самият Доналд Тръмп. Той победи на президентските избори състояли се на 8 ноември 2016 в САЩ.

Официалното поемане на длъжността от  Тръмп ще се състои на 20 януари тази година. Доналд Тръмп обеща, че САЩ ще направят голям обрат не само във външната политика. Тръмп се отказва от реформите в здравеопазването, които провеждаше неговият предшественик Барак Обама, а също призова за възраждане на американската промишленост.

RNS

.