„Вие говорите за истинските мъже. Истински мъже преди 140 г. се сражаваха за България на Шипка. В тяхна чест – на тези, които не се върнаха, от уважение към майките им, ние Ви подаряваме един еделвайс.“

Това сподели на седмичния брифинг на говорителя на руското външно министерство Екатерина Захарова, българският журналист Борис Анзов, който е и кореспондент на Марица.бг в Москва. Той отправи покана към гласът на МВнР на РФ за посещение в България.

Разчуствана, Захарова заяви, че с радост приема поканата, тъй като явно тя е направена от сърце. Тя допълни, че руският външен Министър Сергей Лавров, не е получил покана от България по повод 3-ти март.

Припомняме, че наскоро Захарова призна, че е получавала цветя от цял свят, включително и под формата на хербарий, когато не е било възможно да пристигнат по друг начин. За нея обаче, най-мистериозно цвете оставал еделвайсът.

еделвайс

„Аз съм чела за него много, защото еделвайсът се смята за цвете, родено през декември, (Мария Захарова е родена на 24 декември 1975 г.) той расте в планините. Никога не съм го виждала на живо и държала в ръце“.

С еделвайсът от Добринище МЕДИА МОСТ БОЛГАРИЯ, Борис Анзов и неправителствената организация „Що е маке, се е юнак!“ сбъднаха мечтата й.

ВИДЕО Медиа Мост Болгария