„Когато сирийците ме питаха, защо САЩ подкрепят тези терористични групи, унищожаващи Сирия – същите, които подкрепят Ал Кайда, нападнала Съединените щати на 9/11, а не подкрепят Сирия. Аз не можех да отговоря . „

В сряда известната американска журналистка Тулси Габард се завърна от пътуване в Сирия, което тя описва като „мисия за установяване на фактите“ и своевременно направи видяното и чутото, публично достояние.  Gabbard ‘s press посочва, че тя се е запознала със сирийския президент Асад, с когото обсъдили стратегии за слагане край на бруталната гражданска война, която отне живота на над 400 000 души.

По време на интервюто с Джейк Тейпър в CNN, Габард каза:

„Сирийците бяха много щастливи да ме видят, но не бяха щастливи от финансирането и въоръжаването на терористичните групи, действащи в Сирия – дело на американската администрация на Обама при опитите да свалят правителството, за да вземат контрол над страната.

Тейпър попита отговорят ли на истината информациите, че президента Асад е отговорен за смъртта на хиляди и дори обгазяване на собствените си хора, както и дали въобще тя е трябвало да се среща с такъв лидер.

„Това е, когато вие и CNN получавате доза истина, от която винаги ви става изключително неприятно, тъй като вие никога не се отклонявате твърде далеч от установения ред. Аз ще ви кажа това, което чух от сирийския народ, ходейки по улиците на Алепо, в Дамаск. Обикновените хора изразиха щастие и радост при вида на една американка, разхождаща се по улиците, но те всички непрекъснато задаваха въпроса, защо САЩ, техните съюзници и други страни, осигуряват подкрепа, снабдяват с оръжие терористични групи като Ал-Нусра, Ал-Кайда и Ислямска държава, които отнемат земята им, изнасилват, отвличат, измъчват и избиват сирийския народ? Въпросите ми се задаваха от деца, мъже, жени и хора от всички възрасти.  Те настояваха да им обещая, че ще разясня истината пред американците и че гласовете на сирийския народ ще бъдат чути най-накрая.“, разказа Габард.

RNS