Общинските съветници на БСП във Варна подкрепят предложения на ГЕРБ дори когато част от техните съветници не го правят. Това е повече от показателно не само за „Позитано“ 20, но и за това как градската организация в морската столица работи в полза на интереса на варненци.

Това коментира депутатът от столетницата – Иван Иванов, по време на обществения отчет за работата си в 44-ото НС, който той и депутатът Анелия Клисарова направиха в края на работната седмица.

Иван Иванов е известен с острите си но принципни и аргументирани позиции. Той бе един от червените депутати, които заклеймиха безпринципната коалиция между ГЕРБ и ДПС, благодарение на която с промените в Изборния кодекс бяха нарушени конституционни права на българския избирател.

Вторият по активност в 44-ото НС беше единственият варненец, който каза от парламентарната трибуна истината на управляващите по време на приемането на републиканския бюджет за 2019 г.: „10 г. само за бъдещи планове слушаме!“.

Не случайно Иван Иванов единодушно бе избран от местната структура на левицата за председател на предизборния щаб.

Припомняме, че лидер на градската организация на БСП е Борислав Гуцанов. Самият той по неуважителни причини, като „болеещ за БСП-Варна“, не присъстваше на срещата.

Пак по неясни причини потомственият комунист проспа националния събор на Бузлуджа. Нито един социалист от Варна не присъстваше и на общественото обсъждане на общинския бюджет за тази година.

Скандалният политик беше част от разследване „медузите“ за източване на „Градски транспорт“ ЕАД – Варна. БСП-Варна, „изплува“ единствено по избора на президента Румен Радев, като е повече от спорно дали Борислав Гуцанов има реален принос за това. През годините Борислав Гуцанов се заиграваше с бизнесмени със скандална репутация. Сред тях е и учредителят на кухата организация „Морал“, Антон Константинов Оризаров зет на жертвата на мокра поръчка Борислав Манджуков.

Показателно е, че командированите европейски прокурори у нас за ревизия на дела с висок обществен интерес, наблюдава 5 казуса за процесуални нарушения и остави без коментар единствено този, по който беше обвиняем Борислав Гуцанов.

От години обществените нагласи в морската столица извън персонала в частното заведение на Борислав Гуцанов, са категорични, че той нанася изключителни вреди на партията. Болшинството смятат, че ако той не е в ръководството на местната структура на столетницата, на ГЕРБ ще им е изключително трудно да побеждават.

Калинка Пенчева