Категоричен съм, че кръжецът около Борислав Гуцанов работеше против кандидата на БСП за кмет на Варна – Анелия Клисарова.

Това заяви народният представител на БСП от Варна Иван Иванов в студиото на БСТВ, снощи.

Борислав Гуцанов е стигнал до физическа саморазправа. Опитвал се е да души едно момиче в районния съвет на БСП във Владиславово, защото не му дала данните от междинното предварително преброяване, което ние правехме в деня на изборите. Казал й: „Не ме интересуват изборите, а Корнелия Нинова да не е председател на БСП“, сподели депутатът Иван Иванов.

В хода на изборите се натъкнахме на серия нарушения на изборния процес в комисиите, в които представители бяха хора на Гуцанов, включително и лични негови приятели. Намирахме скрити бюлетини с гласове за Анелия Клисарова, фалшифицирани резултати за кмет на район Одесос. Сами виждате с какво е трябвало да се справим на тези избори. Ето защо благодаря на всички, които ни подкрепиха, допълни Иван Иванов.

И още:

Сергей Станишев е пример за това, че един човек на гърба на партията е постигнал върхове, които всеки може да мечтае. Иска да реши партиен проблем, което няма как да се случи, защото той самият е проблема. Ние нямаме нужда да ни атакуват врагове, защото се изживява като средно ниво функционер на ГЕРБ. Той е конструкторът на тези коалиции с ДПС, от които само някои личности, но не и партията имаше полза. Когато той говори за авторитаризъм в БСП, бих му припомнил, че имаше много решения, за които научавахме от медиите, без да са обсъждани от който и да е орган на БСП.