120 души участваха в първото по рода си „Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“. Средствата от благотворителната инициатива ще бъдат дарени за каузата на дарителите, които седма година осигуряват топла храна за над 200 социално слаби в Духовно-просветния център – Варна. 

Мероприятието бе организирано като част от „Улицата на готвачите“ с любезното съдействие на Община Варна от веригата заведения „Стария чинар“ и с личното участие на Шеф Анатоли Колев – световен вицешампион по правене на пици. Учители на кандадат-майсторите пицари бяха четиримата му помощници-специалисти – Благовест Панайотов, Димитър Петров, Тодор Ганчев – от Варна, и Иван Боянин от Бургас.

1 2 3 4

Наградите на шестимата победители са осигурени от най-автентичната пицария „Деликатесен“ – част от „Стария чинар“. Резонно – най-висока оценка получи пицата, направена от Шеф Анатоли Колев.

5 6 7 8 9

Малки и големи направиха своя пица, която бе изпечена в специални пещи и се насладиха на уникалните „Маргарити“, омесени от италианско брашно Le 5 stagioni  – съчетание от 5 вида класна пшеница, доматен сос с босилек и моцарела. Всички получиха за спомен готварски престилки с бранда на „Стария чинар“ и на Le 5 stagioni, както и сертификат, че са участвали в благотворителното събитие.

10 11 12 13

Събитието привлече огромен интерес и за нас то е само началото на серия подобни, с които да помагаме на съгражданите си в нужда, заявиха пред rns организаторите от „Улицата на готвачите“.

rns