Шестима кандидати за депутати в Европейския парламент от БСП препълниха снощи Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. 

25-1

Водачът на листата Елена Йончева, вторият – Петър Витанов, Валери Жаблянов, д-р Десислав Тасков, автомобилният състезател Крум Дончев и Сергей Станишев декларираха решителност да променят статута на България в ЕС и държавата като цяло.

25-2

Вярваме, че тези избори могат да сложат началото на промяната към справедливост, заявиха те.

25-3

Присъстващите шумно аплодираха единственият варненец и единствен живеещ извън столицата – уважаваният д-р Десислав Тасков. Като уролог в онкологичната болница и управител на общинската болница в Каварна, той има преки наблюдения над системата, превърната в търгашество. Д-р Тасков не веднъж е заявявал, че здравеопазването у нас се крепи на морала на доктори, медицински сестри и персонал и съществува въпреки държавната политика.

„Можех да говоря за Европа, но ние сме във Варна. Ние варненци знаем каква Европа искаме. Докато нашите опоненти повтарят, колко милиарди са вложили някъде си, разбирам: Тези хора продължават да не разбират какъв е проблемът. Проблемът е, че вече хора няма!“, заяви д-р Тасков.

„Десетки, стотици, хиляди виждат близките си само по скайп.“, припомни лекарят.

Той изброи серия от проблеми в здравето и живота на хората, породени от държавата и оставени за решение на потърпевшите.

„Държавата трябва да започне да решава всеки един малък проблем на хората си. Само по този начин ще бъде по-добре.

Убеден съм, сигурен съм, че вярата, надеждата, са по-силни  от страха.“, каза емоционално д-р Тасков.

25-4

rns