„ГЕРБ загубиха повече от 100 000 гласа. Срещу нас беше изправена цялата държавна машина, купен вот и въпреки това ние увеличихме подкрепата си с още един мандат в Европарламента, но няма да казвам, че победихме. Не, ние загубихме тези избори. Тежи ми загубата“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ председателят на ПГ на БСП за България – Корнелия Нинова.

„Решението за оставката взех сама, това е лично решение. Моята представа за морал и достойнство в политиката е, че първият носи отговорност. Аз поех своята отговорност лично и от първо лице. Участвал си, загубил си и поемаш отговорност. Оставката е личен акт.“, подчерта тя.

„Част от промяната, която искам за БСП и за България, е поемането на отговорност.“, категорична е тя. Това надделяло и при решението й, въпреки опитите на

„Напрегнати са отношенията ми с Георги Гергов заради различни виждания за политически цели и начинът им на постигане. За това и поисках оставката му от Изпълнителното бюро след „цумгейт“.“

Припомняме, че след изборите за Европейски парламент, проведени в България на 26 май, вътрешната опозиция, претърпяла до сега 11 поредни загуби на избори, предвождана от Георги Гергов, поиска оставката на Нинова.

 

rns