„Условията в BLACK SEA ICE ARENA са от висока класа. Супер условия. За такива може само да се мечтае. Ако, когато аз започвах да се състезавам имаше такива условия, може би още щях да се пързалям. Качеството на леда е на олимпийско ниво.“

Това споделя в интервю за Нова телевизия двукратният олимпийски шампион и четирикратен олимпийски медалист Евгени Плющенко.

Най-успешният руски състезател по фигурно пързаляне проведе двуседмичен лагер на частната си школа „Ангелите на Плющенко“ в Тherma есо village в Кранево. Част от 5-звездния комплекс е третата в света покрита и целогодишно работеща ледена пързалка на топло море.

Дори и след края на състезателната си кариера, Плюшченко продължава да бъде все толкова амбициозен и строг с децата, които тренира – подобно на собствените си треньори в миналото.

Ето какво още споделя за спортния лагер на „Ангелите на Плющенко“ в Кранево:

„Чувствам се великолепно в България. Тук имаме сбор и дойдоха толкова много деца от моята академия Ангелите на Плющенко, която се намира в Москва. Дойдоха и деца от други страни, други градове. Деца, желаещи да се научат на техниката, да се научат на тънкостите или как да поставят програма.

Затова се чувствам великолепно.

Времето тук е хубаво, условията са добри, пързалката е прекрасна. Така че, за да се тренира имаме пълните условия. Така че наистина се радвам, че съм в България.

Плановете за близкото бъдеще…

След две седмици отивам в Япония, там имам представление. Може би не толкова близките планове са, че започва сезона със спортистите на националния отбор на Русия, с които ще отидем в Ню Йорк и искам с тях да покажем добър резултат.

Имам и няколко спортисти, които се състезават за други страни. Например двама за Казахстан, които ще се състезават за своята държава в Гран При тази година. Важно е да покажем добри резултати.

Започнах строителство на моята нова академия в Москва, затова ви каня догодина да посетите моята нова академия в Москва.

Плановете занапред са много и мога да говоря дълго за тях.

Може би един от най-грандиозните е постановката Лебедово Езеро с Болшой Театър.

Този лед ще бъде сцена, ще има балерини, спортисти, симфоничен оркестър на живо. Много интересна постановка, която подготвя Сергей Филин. Започваме подготовката за постановката през септември, но първото представление е на 23 декември. Плановете са много наистина…

Още веднъж ще кажа, че условията тук са от висока класа. Супер условия.

За такива може само да се мечтае.

Ако когато аз започвах да се състезавам имаше такива условия, може би още щях да се пързалям. Качеството на леда е на олимпийско ниво.

И тук е топло. Аз помня ,когато започвахме в съветско време, беше ледник. Ушите ти се сбръчкват от студ. Краката ти замръзват в кънките. Но се пързаляхме, така че ако у родителите има желание трябва да пуснат децата да се занимават. Това е страхотно за здравето. Фигурното пързаляне е невероятен спорт. Има балет, съвременен танц, спорт, дори може да кажем, художествена гимнастика.“

RNS