Политическа партия Национален фронт за спасение на България сне политическото си доверие от неуспелия си кандидат за кмет на Каварна – Красимир Кръстев, заради агитацията му в полза на Елена Балтаджиева часове преди балотажа. Действието е оценено като извършено от неупълномощено лице от името на партията – без знанието и решението на Изпълнителния орган на НФСБ, единствено в полза на собствения му интерес.

„НФСБ снема доверието си от Красимир Кръстев – общинска съветник в Каварна, заради груба злоупотреба с доверието на избирателите, с цел постигане на лични облаги. Считано от 1 ноември 2019 г. лицето Красимир Кръстев не представлява политическа партия НФСБ.“, се казва в съобщението.

Припомняме, че часове по-рано досегашният председател на ОбС-Каварна, Красимир Кръстев направи две видеообръщения, в което от името на патриотичните сили призова всички да подкрепят гласоподаватели да подкрепят на балотажа Елена Балтаджиева, свързвана в града с хората на скандалния Живко Мартинов – „суджука“. Това е второто волеизлияние на Красимир Кръстев за подкрепата му към кандидатката на ВМРО за кмет. Второто е от името на „предприемачите и бизнесът в Каварна“, настоява да се гласува за Балтаджиева.

Няма данни за други „предприемачи и бизнесът в Каварна“ да знаят за „решението си да подкрепят Балтаджиева“. Във видеото Красимир Кръстев е съвсем сам, няма и други бизнесмени, няма и документ, удостоверяващ решението им за подкрепа.

Красимир Кръстев е вторият след досегашния кмет Нина Ставрева, който категорично се обяви против промяната в Каварна. Двамата се опитват да влияят на волята на избирателите за кого да гласуват на балотажа, след като самите те се провалиха като кандидати за кмет. В действията на досегашните управници на Каварна мнозина съзират корист и нежелание в града да има промени, за да запазят до колкото могат властовите си статути.

Калинка Пенчева