Само ние от парламентарната група на БСП сме задали над 65 въпроса към министри след 26 март и на тях няма отговори. Това се случва въпреки правилата на писмените въпроси да се предоставят отговори в рамките на едноседмичен срок.

Това заяви от трибуната в зала Пленарна народният представител от „БСП за България“ Христо Проданов.

Според социалиста питанията са отправени реално от избиратели – граждани на БРългария. Липсата на отговори била недоустима.

Проданов уточни, че 90% от зададените въпроси са свързани с приетото извънредно положение в държавата заради пандемията от коронавирус. Същите били тревожни за избирателите. Притеснявали ги рестриктивните мерки, наложени заради обявената епидемия.

Излиза, че за извънредното положение не можем да получим елементарен отговор. Тези отговори се чакат от избирателите. Призовавам Ви да застанем на висотата на институцията, която представляваме, за да удовлетворим очакванията на българското общество, категоричен е червеният депутат.

Оставам с убеждението, че целта на затварянето на Парламента бе, за да се неутрализира различното говорене във време, в което все повече ситуацията се милитаризира.