Тази нощ на 74-годишна възраст е починал френският певец и актьор Джони Холидей. Най-голямата рок звезда на Франция с 18 платинени албума е загубил битката с рака на белия дроб, от който страдаше от около година.

„Джони Холидей си отиде. Пиша тези думи, без да мога да го повярвам. Обаче е истина, мъжът ми вече не е сред нас. Напусна ни тази нощ както живя целия си живот – смело и достойно“, написа третата му съпруга Летисия в изявление, цитирано от френските медии.

Жан-Филип Сме, както е наречен от родителите си певецът, е роден на 15 юни 1943 г. в Париж. Има над 400 турнета, събрали повече от 15 милиона зрители. Продава над 100 млн. записи, което го прави един от най-продаваните музиканти на всички времена. Наричан е френският Елвис Пресли и се смята за единствения рокендрол изпълнител с толкова голяма международна репутация, който не говори английски.

Има 15-годишен брак със Силви Вартан, с която имат син Давид. От брака си с актрисата Натали Бай има дъщеря – Лора Сме, която е също киноактриса.

 Видео vevo.ly

Текст RNS