Официалният представител на електрическия автобус на немския концерн BMW за България и управителя на общинското дружество „Градски транспорт Добрич” ЕООД  Катя Петкова  представиха възможностите на автобуса в депото на дружеството пред граждани и представители на частни превозвачи.

На представянето присъства кмета на града Йордан Йорданов, който направи и първия тест драйв на автобуса, кметския екип, общински съветници, граждани и заинтересовани.

38mspw 

Презентацията днес е свързана с плановете на общинско дружество „Градски транспорт Добрич“ ЕООД да модернизира автопарка и промени облика на предлаганата услуга, съобщиха от пресслужбата на Община Добрич.

Представените автобуси са с малки размери, подходящ е за ненатоварени и довозващи линии в големите градове, както за и основни линии в по-малки населени места. Изключително подходящ за шумните и замърсени градски условия, предвид нулевите емисии. Капацитет им е 22 – 25 места, според конфигурацията и използваните батерии. Оборудвани са електрически управляема двукрила врата за пътническият салон с ширина 1200 мм., лесен достъп до салона, височина на стъпалото само 270 мм от земята, рампа за инвалидни колички, климатик, usb за зареждане на телефон, таблет и др. устройства.

Karsan Jest е производство на KARSAN и германският концерн BMW.

Начало