„Стойка на волан за мобилен телефон“ е последният хит в социалната мрежа през последната седмица. Предложението е спонсорирано от сайт за онлайн търговия Olele.bg

Стойката се предлага „на промоция“ за 9 лева без транспортните разходи.

Естествено изобретението е китайски патент и в известния сайт aliexpress.com се търгува за $1,9 без такса за доставка.

стойка за волан за телефон

Освен, че за силиконовия ластик българският търговец иска повече от 3 пъти над цената му, определено е пренебрегнал правилата в ЗДвП. По закон в България е забранено използването на мобилен телефон без хендсфри. Забраната е с цел по-висока безопасност на говорещия и останалите участници в движението.

България е на челно място в Европа по брой на катастрофи, загинали и ранени. Въпреки превенцията през последните 2-3 г. цифрите растат, трупайки отрицателна статистика. Презентирането на „стойка за волан“ на видеото на търговеца е с цел използване на телефона като навигация. Обективно обаче тя закрива по-голямата част от таблото на шофиращия. Всеки път, когато той реши да погледне екрана, реално ще отклони погледа и вниманието си от пътя и другите автомобили. Азбучна истина е, че тежките катастрофи най-често стават заради превишена скорост и отклоняване на вниманието.

Редно е контролните органи да се намесят и да преустановят търговията на убийствените ластици, които на всичко отгоре са и незаконни за употреба у нас.

ВИДЕО 359GSM.com
RNS