Протестиращи животновъди пред Министерския съвет атакуват сградата след безпрецедентното убийство на над 4000 животни в Ямболско. Наложи се полицаите на мястото да търсят помощ от още свои колеги.

Припомняме, че според ветеринарни лекари в района няма нито едно умряло от чума дребно преживно животно, няма клинична картина на заболяването, няма и аутопсия, доказала заразата. Информацията беше потвърдена от Министерството на земеделието. Оттам увериха, че заповедта за евтаназията на животните е издадена еднолично от директора на Българската агенция по безопасност на храните.

Хората скандират „Оставка“ докато премиерът Бойко Борисов провежда редовното заседание на МС в сряда. По изключение днес министър-председателят не е командировка зад граница в опит да реши вселенските проблеми.

Очакваме хората, които не разбират нищо от животновъдство да освободят заеманите от тях места и те да бъдат заети от професионалисти, за да има бъдеще за бизнеса, за нас и за децата ни, заявиха протестиращите.

При сблъсъка между протестиращи и полицаи мнозина от гражданите бяха натръшкани по земята. Според репортер на Канал 3 на паветата има разхвърляни дамски обувки, шишета от минерална вода и други.

По-рано животновъдите изляха гюмове с мляко като знак на протест срещу държавната политика в бранша.

ВИДЕО Канал
RNS