Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Отдавна снех доверие от този кабинет и от години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а Българя се стопи с 600 000.

Това заяви държавният глава Румен Радев по време на посещението си в Елин Пелин.

И още:

Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици за справяне с коронавируса. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали.

Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства, и органите на реда трябва да уважават тези права. Недопустимо е да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани, заявих днес пред журналисти при посещението си в град Елин Пелин.

Там, където местната власт е на място си и е ангажирана с развитието на образование, спорт, с подкрепа на млади семейства – както в Елин Пелин – има възможност за предоставяне на 4 хил. лв. за семейства с трето дете, с помощта на бизнеса се постигат резултати.

Посетих и високотехнологично предприятие за соларни технологии, което без държавна подкрепа възстанови производство благодарение на съвременен мениджмънт и иновативност, въпреки неравностойната конкуренция с други световни кампании, които са получили такава. Ролята на държавата е максимално бързо да осигурява финансова подкрепа за затруднените компании в България за запазване на заетостта и гарантиране на производството.

СНИМКА Архив Бтв